Aprovada l’Estratègia DUSI Benissa/Teulada-Moraira amb el vot favorable de 31 dels 34 regidors i regidores dels dos ajuntaments

DUSI Benissa/Teulada-MorairaEn el ple extraordinari d’anit i amb un saló de plens sense cap cadira buida és va aprovar l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) que compartim amb el municipi de Teulada formant l’Àrea Funcional Benissa-Teulada Moraira al ser necessari superar els 20.000 habitants i compartir espais urbans. Aquest projecte és va aprovar amb els vots favorables de 31 dels 34 regidors dels Ajuntaments de Benissa i Teulada, pertanyents al PP, PSOE, RED, Compromís i Ciudadanos, Reiniciem Benissa va optar per l’abstenció. Les accions que s’inclouen en el projecte, previstes des de 2017 fins a 2022, engloben projectes per als dos municipis (Benissa i Teulada-Moraira), i estan encaminades a millorar la mobilitat sostenible, a realitzar actuacions en zones verdes, engegar accions d’eficiència energètica, invertir en noves tecnologies i administració electrònica, dur a terme projectes de rehabilitació del patrimoni i fomentar la inclusió social.

El Pla contempla una inversió total de 4,8 milions d’euros per a tota l’àrea funcional, dels quals el 50%, serien finançats per la Unió Europea i l’altre 50% pels Ajuntaments o altres administracions supramunicipals com la Diputació, el Govern Central o el Govern Valencià. L’elaboració d’aquest projecte ha sigut gràcies a l’aportació de més de 500 propostes provinents dels treballadors públics dels dos Ajuntaments, de les associacions dels dos municipis, dels estudiants dels dos IES i de la ciutadania en general. Com ja hem dit en diferents ocasions, si Compromís estiguera en el govern plantejaríem la participació ciutadana d’altra manera, hui mateix és la presentació dels Pressupostos Participatius 2017 en els que tant hem insistit i en la que hem dit també la nostra opinió de com caldrien plantejar-se, però el govern benisser és el que és i tots ja sabem massa perquè, per això una vegada redactat aquest document el més desitjable és que haguera sigut aprovat per unanimitat en els dos Ajuntaments, tenint en conter que anem a competir amb altres projectes i ens juguem vora 5 milions d’euros per poder finançar molts projectes útils i necessaris per al present i el futur de Benissa i Teulada, dels nostre municipis i dels nostres conciutadans. Per això alguns grups municipals vam cedir tot i que pensem que evidentment era millorable, per responsabilitat amb els ciutadans i amb els nostre pobles, i perquè hi han situacions i moments en que la política que cal és la del consens, la unitat i el d’anar tots a una. Lamentablement en el Ajuntament de Teulada va ser possible, però en el de Benissa, no.

Arxivat en: Comunicats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *