EDAR de BenissaEl grup municipal COMPROMÍS per Benissa ha registrat una instància en la que demanem resposta a una pregunta molt senzilla: Estan obligades les vivendes de Benissa que no estan connectades a la xarxa de clavegueram públic a pagar el CANON DE SANEJAMENT de la Generalitat Valenciana que se’ns cobra actualment en cada factura d’aigües potables?

En eixe sentit, el nostre portaveu Xavi Tro, no creu que les vivendes sense dita connexió, i en són moltes a Benissa, la majoria fora del casc urbà, tinguen que pagar per un servei que no utilitzen. Recordem que aquest canon, l’import integre, no va destinat a l’Ajuntament de Benissa, si no a la Conselleria de Presidència, Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, i a vegades aquest import es superior a la mateixa factura, a més, es importat assenyalar, que estem parlant d’un canon que ha pujat un 10% respecte l’any anterior, segons consta en la publicació del DOCV (Diari Oficial de la Comunitat Valenciana) del passat 30 de desembre. Pel que demanem al regidor de cicle hídric de l’Ajuntament de Benissa, Paco Montagut, el màxim interès en aquest assumpte, per tal, de si es possible, s’elimine del rebut aquest canon en les vivendes on no es presta el servei de sanejament, fet que suposaria un estalvi important a les butxaques de les benisseres i benissers, a més de l’injustícia que suposa pagar per un servei que no es rep, a més, i sobretot, si estos diners no són per al nostre ajuntament, si no que els recapta dita Conselleria, que recordem, esta a càrrec de l’exalcalde de Teulada, José Ciscar.

Aquest CANON DE SANEJAMENT de la Generalitat Valenciana es un impost que te com a finalitat millorar el nivell de conservació del medi ambient i que grava la producció d’aigües residuals, un canon que s’ingressa a l’EPSAR (Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals). Un impost del que recentment ha eximit de pagament el TSJ (Tribunal Superior de Justícia) a unes urbanitzacions sense connexió al clavegueram de la localitat valenciana d’Olocau, ja que no utilitzen aquest servei, i que potser, aquesta recent sentència siga la porta per eliminar aquest canon en el nostre municipi a tota aquella vivenda que no utilitza aquest servei.

 * A mode d’exemple hem fet aquest comparatiu, utilitzant un rebut d’aigua (recordem que són bimestrals) amb un consum de 10 m3

 

ANY 2013

ANY 2014

10 m3 x 0,25/m3 de consum = 2,50

Quota serv. aigües = 4,14

IVA 10% consum = 0.63

IVA 21% C.S. aigües = 0,87 Total aigua = 8,14 euros

C. Serv. cànon = 6,44

10 m3 x 0,364 = 3,64 Total canon = 10,08 euros

Cost total del rebut = 18,22 euros

10 m3 x 0,25/m3 de consum = 2,50

Quota serv. aigües = 4,14

IVA 10% consum = 0.63

IVA 21% C.S. aigües = 0,87 Total aigua = 8,14 euros

C. Serv: cànon = 7,09

10 m3 x 0,400 = 4,00 Total canon = 11,09 euros

Cost total del rebut = 19,23 euros