A Benissa el que li cal es un centre de dia … però per als nostres majors

Centres de DiaEns enterem de nou per la premsa, una llàstima el poc respecte que te i demostra el govern benisser per les institucions que representen el sentir del la ciutadania, de tota, no d’uns quants, que Benissa contarà en les pròximes setmanes amb una extensió del Centre de Dia de Dénia de tractament de conductes addictives, completant així el servei de prevenció que ja s’ofereix des de la UPCCA (Unitat de Prevenció de Conductes Advectives). Sens dubte, es una bona notícia, tot el que signifique una millora per als benissers i un accés més fàcil i pròxim a diferents serveis cal donar-la com a positiva.

Però es eixe el Centre de Dia que ens fa falta als benissers i que des del grup municipal BLOC de Benissa – Coalició COMPROMÍS tantes voltes hem demanat? Es evident que NO. El nostre municipi, el que realment necessita es un Centre de Dia per als nostres majors que depenga de la Conselleria de Benestar Social. Un servei d’atenció diürna per a persones grans i també discapacitats, que tenen una manca d’independència personal i necessiten controls mèdics i periòdics i una atenció assistencial i supervisió permanent o ocasional en les activitats de la vida diària.

Aquestos centres tenen cura dels aspectes sanitaris i rehabilitadors de les persones que assisteixen i vetllen perquè assoleixen el màxim grau d’autonomia personal i d’integració social possible dins de les seues limitacions, afavorint la recuperació i el manteniment de dita autonomia mantenint a la persona en el seu entorn, amb horaris adaptats a les necessitats del cuidador i de la família. Conten també amb diversos serveis especialitzats, com puguen ser infermeria, fisioteràpia, psicologia, etc.

Aquest Centre de Dia, i cap altre, es el que li cal al nostre municipi, un Centre de Dia per als nostres majors, en una població com la nostra, amb vora 1.700 benissers i benisseres, dels 13.803 que estem empadronats, majors de 70 anys. El mateix Centre de Dia pel que el regidor del PSD, Paco Montagut, en l’anterior legislatura, quan gestionava la regidoria de Serveis Socials ha condicionat pactes o el seu suport a pressupostos municipals si no es feia, però, que com es pot comprovar, eixes “amenaces” eren castells en l’aire. El mateix Centre de Dia que ha promès el Partit Popular en diferents dels seus programes electorals i que, com tantes altres, no ha complit mai.

I tot això, en un municipi com el nostre, que a l’igual que la resta de municipis valencians pateix en primera mà la desastrosa gestió del PP que està provocant, que moltes persones que eren beneficiàries de prestacions per la Llei de Dependència, hagen eixit del sistema d’ajudes, que no es realitzen les valoracions en temps adequat, que no es done una resposta a les necessitats i al patiment de moltes persones i les seues famílies, que segons esta llei, tenen dret a rebre les ajudes pertinents per part de l’administració pública. On vergonyosament, i segons un estudi realitzat per l’Observatori de la Dependència, situa el País Valencià com a la pitjor autonomia de l’estat espanyol en l’aplicació d’esta llei, atorgant-li una nota de 0’4 sobre 10.

En eixe sentit, per al portaveu de COMPROMÍS a l’Ajuntament de Benissa, Xavi Tro “es vergonyós comprovar com any rere any estem a la cua en quant a l’aplicació de la Llei de Dependència, i no s’entén de cap manera com un municipi com Benissa, amb quasi 14.000 habitants, 1.700 d’ells majors de 70 anys, no tinga ja un Centre de Dia com altres pobles veïns i de paregudes característiques. Un Centre de Dia que ajude als nostres majors, als dependents, i també als seus cuidadors i les seues famílies, a garantir la màxima autonomia personal i integració social possible, afavorint al màxim que es disfrute de la millor qualitat de vida possible, i que d’esta manera, les persones majors i les seues famílies puguen compatibilitzar la seua vida laboral amb la cura de qui més ho necessita.”

ALGUNES DADES INTERESSANTS SOBRE EL TEMA

http://www.dip-alicante.es/documentacion/4hogares.asp?codigo=03041

FONT: DIPUTACIÓ D’ALACANT

Arxivat en: Comunicats

Comentaris

 1. Vicent Ibañez diu:

  http://www.infobenissa.cat/noticies/general/inauguren-la-nova-residencia-de-la-3a-edat-que-albergara-a-95-majors/

  Inauguren la nova residència de la 3a. edat que albergarà a 95 majors (28 de juliol de 2004).

  El cost total d’aquestes obres, segons va explicar el president de la fundació que du el mateix nom de la residència, ha estat de 2.704.652 euros els quals han estat finançats mitjançant una aportació de 1.803.102 euros per part d’aquesta, la Fundació “Asil Nostra Senyora dels Dolors, Sant Joaquim i Santa Anna”, 540.930 euros aportats per la Conselleria de Benestar Social i 360.620 euros per l’Ajuntament de Benissa.

  540.930 + 360.620 = 901.750 euros publics.

  Era un conte?. Era un paripe?. Esta allí la inversió, l’obra?. Sí. Perquè no s’aprofita i esta tancada aqueixa ala?.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *