El passat plenari, el Grup Municipal Compromís, amb Mari Carme Ronda al capvant, va presentar una moció en relació a la creació i realització d’una escola pública, de qualitat i amb garanties, i per una gestió pública dels recursos i erveis municipals. Va ser aprobada amb els vots a favor de Compromía, Reiniciem i PSOE i amb l’abstenció de l’Equipo de Govern (PP i CIBE).

¿Per què la vam presentar?

Benissa és una població que presumeix de tindre el 100% dels serveis de titularitat pública i gestió pública (aigua, recollida de residus, escoles municipals, Palau Esportiu i Piscina Municipal). Han estat molts anys treballant per les diferents corporacions per prendre consciència que els serveis no es poden ni es deuen deixar en mans privades. L’Ajuntament de Benissa ofereix tots els estius una ampla programació dirigida a la població de 3 fins a 12 anys. La crisi sanitària de la COVID19 ha propiciat que els alumnes no poguen tornar a les aules fins setembre i, ara, més que mai, no ens podem oblidar d’ells.

Aquesta setmana finalitzarem el mes de maig i des de les regidories corresponents i des de l’Equipo de Govern encara no ens han informat ni a nosaltres ni a les famílies de quina serà l’oferta d’Escola d’Estiu 2020 a Benissa.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Benissa s’acorda adequar aquells edificis i instal·lacions municipals per tal que estiguen a punt per realitzar, en el moment que les autoritats sanitàries ho permeten, l’Escola Municipal d’Estiu 2020; realitzar les licitacions i contractacions i formació de personal necesaris amb les degudes garanties; prioritzar les instal·lacions de titularitat municipal per a l’ús públic, front a les alternatives privades. Realitzant només la cessió al sector privat d’aquells espais que l’Ajuntament no necessita per a efectuar el servei d’Escola Municipal d’Estiu.