Compromís Benissa ha presentat al·legacions contra el Conveni i Modificació Puntual del PGOU-82 de Benissa en la zona de La Fustera. Aquest projecte pretén fer desaparèixer una de les darreres zones en estat natural a primera línia de la costa per a construir un hotel de 3 plantes i 9 vivendes de luxe.

La portaveu del Grup Municipal Compromís Benissa, Mari Carme Ronda, ha presentat una al·legació, dins del període d’informació pública, contra l’actuació urbanística que es pretén executar al Tossal de l’Asprar de La Fustera, conegut com Patmore. Aquesta zona comprèn un alt valor ambiental, no obstant açò, malauradament, està declarada urbana pel PGOU-82.

En aquesta al·legació, Compromís Benissa manifesta que es tracta d’un Pla General obsolet de fa 40 anys. Des de 1998, amb l’aprovació del Pla Especial de Protecció i Desenvolupament de la Franja Litoral de Benissa, es va capgirar la dinàmica especulativa d’aquest Pla General del 82 a la costa recuperant com a sòl públic els terrenys a primera línia de la mar, com ara la Casa dels 100 Vents.

No obstant açò, un dels grans tossals en estat natural que configuren el paisatge litoral benisser, lluny de preservar-se, des de la formació valencianista denuncien que el govern municipal del PP i Isidoro Mollá, preveuen edificar-lo, amb un hotel de 3 plantes d’altura i 9 grans vivendes de luxe.

La regidora i portaveu de Compromís al·lega que el que es pretén fer és incompatible amb les directrius emeses pel Servei d’avaluació Ambiental i Estratègica de la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana, que obliga a preservar tota la vessant del tossal de Patmore recaient a la mar (on s’ubicarien les 9 vivendes de luxe) per protegir l’habitat d’espècies protegides per la Unió Europea.

Ronda ha manifestat que “cal fer l’Estudi de Paisatge que determina la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat i obrir un procés de participació ciutadana tal com exigeix la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana. L’ordenació del territori és pública, transparent i participativa i ja no es pot executar entre 4 persones tancades a un despatx.”