El col·lectiu taronja de Benissa va presentar dimecres passat, 22 de març, a la candidata que encapçalarà la llista electoral per als comicis municipals del mes de maig. Així mateix, des de Compromís van fer pública la llista electoral completa, sent la primera que es fa pública a Benissa.

En l’acte van participar diferents cares conegudes de la comarca, del Consell, així com del mateix partit. Els assistents van poder gaudir de les intervencions de la secretaria general de Més Compromís, Àgueda Micó, que va animar a “eixir al carrer per a donar a conèixer aquelles polítiques socials que gràcies a Compromís s’han fet possible com, per exemple, la gratuïtat dels llibres de text o les escoles públiques i gratuïtes dels xiquets i xiquetes a partir de dos anys”.

D’altra banda, el portaveu de Compromís en la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, va posar en relleu la importància de la figura del diputat provincial i la seua labor per a ajudar als pobles d’Alacant. Gerard va assenyalar que fa només uns mesos, es trobava en la mateixa sala juntament amb la regidora de Compromís, Mari Carme Ronda, oferint una roda de premsa per a presentar la proposició de suspensió de llicències de Patmore: “Fa només tres mesos, estàvem ací presentant la suspensió de llicències de l’única zona verge del litoral benissero i que el Partit Popular deia que no es podia fer absolutament res. Ara, aqueilles llicències estan suspeses gràcies a la proposició presentada per Mari Carme i la pressió exercida pel poble”.

Des de la visió del Govern autonòmic, l’acte va comptar amb la intervenció d’Imma Orozco, Secretària Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge. Imma va aprofitar per a explicar que l’urbanisme és un dels pilars més importants d’un municipi. Al fil de la intervenció de Fullana, Orozco va explicar que ara la necessitat dels pobles ha de ser la protecció del sòl enfront de la depredació urbanística: “El sòl és un bé finit i no renovable i quan s’agredeix, ja no hi ha marxa enrere. Hem d’emprar polítiques sostenibles per a adequar-les a les necessitats de la societat actual”.

Finalment, la candidata i actual regidora, Mari Carme Ronda, va agrair l’assistència de familiars, amistats i companys de tota la comarca que van poder assistir. En la seua intervenció, va remarcar les polítiques que gràcies a Compromís s’havien efectuat a Benissa, fins i tot estant en l’oposició. Entre elles, la suspensió de llicències de Patmore, juntament amb la suspensió del projecte dels aerogeneradors de 200 metres que una empresa situada a Dubai estava elaborant en l’àrea natural de la Mallà Verda. “Han sigut quatre anys plantant cara al govern del PP, i quan ells deien que les coses no es podien canviar, ací estava Compromís per a poder fer-ho i millorar el nostre poble”. Així mateix, Ronda va voler agrair la confiança que el seu equip ha depositat en ella.

Ronda també ha aprofitat per a donar a conèixer el gran nombre de mocions que ha presentat posant l’accent en les del 25N, Dia internacional contra la violència de gènere, les del 8M, Dia Internacional de la dona, o les presentades a favor dels drets i el col·lectiu LGTBI, “des de Compromís pensem que els drets socials han d’estar en l’ordre del dia i nosaltres treballem dia després de dies perquè això siga així”. Així mateix, Ronda va voler agrair la confiança que el seu equip ha depositat en ella per a encapçalar la llista electoral.

L’acte va estar conduït per Alberto Robles, actual secretari local, així com secretari comarcal de Joves PV – La Marina i número huit en la llista a les Corts Valencianes per Alacant.

Llista electoral

Des de Compromís Benissa van aprofitar l’ocasió per a fer pública la llista electoral, la primera que es fa pública la totalitat dels seus membres. Des del col·lectiu afirmen que és una llista renovadora, jove i amb persones amb moltes ganes i entusiasme. La llista seria la següent:

 1. Mari Carme Ronda
 2. Alberto Robles
 3. Nadia Tent
 4. Ximo Ribes
 5. Maite Berenguer
 6. Josep Armengol
 7. Rosa Gisbert
 8. Baptiste Banyuls
 9. Isabel Pastor
 10. Boni Marco
 11. Malena Ribes
 12. Manolo
 13. Carla Tent
 14. Tomàs Saragossa
 15. Ana Peris
 16. Angel Santacreu
 17. Eva Ferrer
 18. Jaume Berenguer