El BLOC de Benissa davant altre 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere
Hui, 25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, des del BLOC de Benissa volem expressar el nostre condol per la mort de totes les víctimes de la violència masclista aquest any 2010. Assassinats que any rere any, ens mostren la terrible dimensió d’aquest problema. Segons les Nacions Unides, actualment podem afirmar que la violència contra les dones s’ha convertit en una de les més clares manifestacions de vulneració dels drets humans referents a la integritat física i moral, la dignitat, la salut i la seguretat de les dones. Destrossa vides, fractura famílies i comunitats i és un impediment per al ple desenvolupament econòmic, polític, social i cultural dels pobles i ciutats del món.
En eixe sentit, el BLOC de Benissa està molt satisfet en que actualment en el nostre poble s’estiga treballant en la redacció d’un Pla Municipal d’Igualtat de Gènere per a la nostra població, un document molt necessari que cal aprovar urgentment i portar-lo endavant.
Dins d’aquest pla, evidentment té una part important la destinada al Protocol d’Actuació Integral en casos de violència de gènere a Benissa, eixa lacra social que al nostre municipi compta ja amb 20 casos en aquest any 2010 que encara està per acabar i amb una clara tendència a l’alça ja que al 2009 van ser 13 casos, pel que des del BLOC de Benissa entenem que és un problema de primera magnitud i en el que cal posar-se a treballar d’immediat, pel que primer que tot demanem coordinació total entre totes les parts implicades en aquestos casos (Guàrdia Civil, Policia Local, Serveis Socials, Sanitat Pública, etc.)
Per tant des del BLOC de Benissa lamentem la tardança en tindre un protocol propi al nostre municipi i recordem que en desembre del 2005 ja el portaveu del BLOC, Xavi Tro va presentar al ple una proposta de protocol basada en l’aprovada en l’Ajuntament de Sueca de la que mai més van saber-ne més, i d’això fa ara exactament 5 anys, massa temps per un assumpte greu i terrible com el de la violència masclista. Aquest model de protocol és va aprovar amb una moció on demanàvem que l’ajuntament de Benissa procedirà a la redacció i elaboració d’un protocol d’actuació integral en casos de violència de gènere al municipi, moció aprovada per unanimitat que ha quedat, com tantes altres oblidada en un calaix d’algun despatx.
I és que la problemàtica d’aquesta violència està cada vegada més arrelada a les nostres societats i lligada amb les formes de ser, de sentir-se i de relacionar-se de dones i homes. Aquest reconeixement comporta, entre altres coses, actuar més enllà de la violència que té lloc en la parella i la família. Així, la violència en l’àmbit laboral i en l’àmbit sociocomunitari ha de quedar totalment rebutjada per la societat benissera i en eixe sentit som tots els veïns de Benissa els que hem d’actuar amb rapidesa i sense cap mena de dubte quan coneguem de primera mà o tinguem qualsevol sospita d’un cas en el nostre poble. Aquesta voluntat ha d’impregnar tota la ciutadania i arrelar en la seua memòria col·lectiva, tot arraconant els nínxols culturals que impedeixen que les relacions entre les dones i els homes estiguen basades en l’autonomia, el respecte i en la llibertat. I, en aquest sentit, les tasques de sensibilització per al canvi d’imaginaris culturals basats encara en estereotips sexistes, constitueixen un camí imprescindible, com molt bé ho entenen els professionals, mestres i professors de les nostres escoles i l’institut de secundaria i en eixe sentit treballen, pel que tenen tot el nostre recolzament i suport.
Per finalitzar, totes les persones, dones i homes que formem el BLOC de Benissa ens comprometem, en el marc simbòlic d’aquesta diada, a seguir treballant per un municipi i per un país on l’eradicació de la violència masclista siga, algun dia, una fita acomplida.
Bloc Nacionalista Valencià de Benissa
Benissa, 25 de novembre del 2010
Dia Internacional Contra la Violència de Gènere