La Conselleria d’Educació que dirigeix Vicent Marzà, en col·laboració amb Hisenda, ha posat a disposició de l’alumnat  de la Comunitat Valenciana 14.000 tauletes digitals amb connexió a Internet per garantir l’accés a la formació a distància. Aquestes van dirigides a l’alumnat de Primària i a l’alumnat dels centres educatius concertats que estiga tenint dificultats per a seguir l’aprenentatge des de casa, en no disposar al seu habitatge de dispositius electrònics, així com també van dirigides a l’alumnat d’instituts.

Un total de 393 alumnes de la Marina Alta ja s’han beneficiat d’aquest pla de cooperació front al COVID-19. A Benissa s’han distribuït un total de 36 tauletes, ajudant a aquell alumnat que més ho necessite. Aquestes passaran a ser propietat de cada escola pública com a dotació extra i, quan es torne a les classes presencials, les famílies retornaran les tauletes al centre perquè formen part del seu material informàtic.

El nombre de tauletes tàctils que correspon a l’alumnat dels instituts es determinarà en funció de les unitats educatives del centres, a més d’un extra d’unitats per al centres l’índex socioeconòmic de l’alumnat dels quals siga més baix. 

Les poblacions veïnes que també s’han beneficiat d’aquestes tauletes digitals són Calp amb 42, Dènia amb 122, Gata de Gorgos amb 16, Ondara amb 32, Orba amb 11, Pedreguer i Teulada amb 26, Pego amb 30 i Xàbia amb 52.