Els pressupostos de l’estat espanyol marginen als valencians

MIREIAEl portaveu del BLOC-Compromís a lAjuntament de Benissa, Xavi Tro, ha anunciat hui quepresentarem una moció al pròxim ple municipal, per tal de reclamar al Govern dEspanya que subsane la inadmissible discriminació que patim la ciutadania valenciana pel que fa a les inversions dels Pressupostos Generals de lEstat. El portaveu nacionalista ha explicat que els Pressupostos Generals de lEstat previstos per a l’any 2013 han suposat una reducció del 35,1 % respecte a lany anterior, però del 57,5% si considerem els de lany 2011. Així, si per a lany 2012, les inversions al País Valencià van suposar una reducció de la inversió estatal que ens van situar un 43% per baix de la mitjana estatal, amb 201 euros per habitant, la previsió per a lany 2013 genera un greuge comparatiu realment insuportable, contemplant una inversió per habitant en el territori valencià que passarà a ser només de 127,9 euros.

Tot açò, tenint en compte que la mitjana espanyola és de 225,5 euros, i que, per exemple, en els pressupostos de 2013, cada ciutadà de Galícia rebrà 468,3 euros i els de Castilla-León 620,3 euros. El representant del BLOC-Compromís a Benissa ha recordat quetenint en compte que la població valenciana representa el 10,80% del total de lEstat, i que el nostre PIB fou de 102.941.902 euros (9,60% del  total de lEstat), queda clar que el nostre territori queda clarament perjudicat en els comptes de lEstat per al 2013, atès que de cap manera es corresponen les inversions amb la nostra població ni amb la nostra aportació al PIB de lestat.

A Benissa, l’execució de la variant, que recordem hauria d’estar acabada enguany, no arriba als 140.000 euros i a la nostra comarca, la marina alta, en inversions importants, de les poques que hi ha, tenim el tram Gandia-Oliva-Dénia de l’anomenat Tren de la Costa que només rep una inversió simbòlica de 100.000 euros.

El portaveu nacionalista ha comentat queels pressupostos Generals de lEstat, un any més, no aprofiten per corregir els desequilibris existents que patim la ciutadania valenciana, més encara quan el deute històric que lEstat manté amb el Consell està calculat en 8.926 milions deuros desde 2002. Per això en la nostra moció demanem que lAjuntament reclame al Govern dEspanya una major inversió en el nostre territori, per tal que tendim a la legítima aspiració dassolir la renda per càpita mitjana existent en el conjunt de l’estat espanyol.

El portaveu del grup municipal nacionalista al consistori benisser, ha avançat també hui que una de les esmenes als Pressupostos Generals de lEstat que la Coalició COMPROMÍS presentarà per mitjà del diputat al Congrés Joan Baldoví, serà la d’augmentar la corresponent a la variant de Benissa, que recordem te assignats menys de 140.000 euros, una esmena que esperem siga votada favorablement pels altres grups parlamentaris al Congrés dels Diputats, especialment el del Partit Popular, ja que aquest vot significaria que les obres de la variant es reanudarien de manera immediata, significant això el final d’unes obres que haurien d’estar finalitzades ja.

Arxivat en: Comunicats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *