ENS OPOSEM A LA PUJADA DE PREUS PER L’ÚS DE LA PISCINA MUNICIPAL COBERTA

El grup municipal BLOC de Benissa – Coalició COMPROMÍS s’ha oposat en el ple d’aquesta nit, a la pujada de preus per l’ús de la piscina coberta municipal que finalment ha estat aprovada amb els vots favorables dels grups municipals del PP i del PSD.

Aquesta pujada del 10% en els preus i abonaments actuals, a la que cal sumar l’increment de l’IVA que passa d’un 8% al 21%, això vol dir, per exemple, que si per l’ABONAMENT MENSUAL ADULT INDIVIDUAL (la modalitat que trien majoritàriament els usuaris) passa de 21 euros que costava l’any 2008 als 32,04 euros quec ostarà a partir d’ara, passant pels 26 euros que costa actualment. O siga, que en quatre anys el preu d’aquest abonament ha pujat més d’onze euros.

En el debat generat arran d’aquest tema, el nostre portaveu, Xavi Tro, ha donat els següents arguments que expliquen el vot NEGATIU a aquest important increment:

1.- Si fem memòria, recordarem que la piscina coberta municipal de Benissa va costar 2,8 milions d’euros (en un principi el cost estimat era de 2.122.344 euros), dels que 2,1 van ser sufragats directament per les butxaques dels benissers i les benisseres, a més de la part proporcional que ens toca en els 700.000 euros que van entre la Generalitat Valenciana i la Diputació d’Alacant, a raó de 350.000 euros cada organisme, dels que, evidentment els benissers també ens correspon altra part. Per tant, podem dir amb tota tranquil·litat que els benissers vam pagar molt més del 75 % del cost de l’obra. La piscina, finalment va ser inaugurada el 24 de març del 2007 amb parlaments de l’alcalde Juan Bautista Rosselló, el regidor d’esports del moment i soci en el govern municipal, Paco Montagut i el diputat benisser David Serra Cervera.

2.-A l’abril d’eixe mateix any i amb els vots favorables dels grups municipals PP i PSD decideixen donar-li a l’empresa GESTKAL XXI el funcionament i l’explotació de la piscina. Empresa que lluny d’assumir errors propis i que no fa rendible la piscina, escobreix les esquenes a costa dels ciutadans, sol·licitant una revisió de les tarifes per a compensar les pèrdues produïdes després de la primera temporada del servei i que ascendien a 35.217euros. Aprovant, l’equip de govern d’aquell moment, format com ja hem dit anteriorment pel PP i el PSD, el juny de 2008 un increment del  20%, al que ara li hem de sumar una pujada dels preus del 10% als que haurem d’incrementar també l’IVA en un 21%. També apareixen factures aprovades en Junta de Govern de febrer de 2009 on es va acordar assumir les despeses de llum i aigua de tot lany amb un límit global de 60.000 euros. Per tant, pensem que els benissers ja hem assumit de sobra, les possibles perdudes que diu tindre l’empresa GESTKAL XXI.

3.- En els últims anys, els usuaris de la piscina venen realitzant una sèrie de queixes, que giren al voltant de la baixada de la qualitat del servei i les instal·lacions de la mateixa, que al nostre parèixer no han estat ateses i resoltes de manera correcta, queixes com que la temperatura de l’aigua en els mesos de més fred es més baixa del que realment caldria, des de fa ja temps no es posen en marxa els serveis de bany turc i sauna al mateix temps com si es feia abans, les màquines del gimnàs que es trenquen tarden molt de temps en ser reparades, problemes amb el pagament per mig de targetes de crèdit, etc.

4.- En una societat com l’actual, el foment de l’esport i potenciar hàbits saludables ha de ser, necessàriament, una prioritat, tant per als més menuts, com per als més majors, i en definitiva per a tots, dones i homes, xiquetes i xiquets, a banda dels beneficis que tots coneixem i guanyar en qualitat de vida i salut, es un mitjà de socialització i de integració molt important en aquesta societat, a banda de ser una eixida i una forma de passar el temps lliure, sobretot per als que a dia de hui, en tenen massa, desgraciadament, ja que no tenen treball i la pujada de l’ús de la piscina, xoca frontalment contra estes necessitats.

5.- I per últim, en l’època actual, sumits de ple en l’actual situació de crisi que patim, no es moment de carregar més les butxaques dels benissers, a dia de hui de sobra castigades per culpa dels governants que pateixen, on els responsables polítics seriosos i comprensius amb els problemes dels ciutadans, només podem situar-nos en un lloc, al costat de les ciutadanes i els ciutadans.

Arxivat en: Comunicats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *