Exigim el tren Gandia – Dénia i rebutgem els PGE 2017

Volem el trenBenissa de nou reivindica el Tren GandiaOliva Dénia

En la Junta de Govern dahir i a proposta del grup municipal Compromís, lAjuntament de Benissa és va adherir per unanimitat al manifest de lAcord de Dénia https://www.change.org/p/mariano-rajoy-volem-el-tren-de-la-costa-queremos-el-tren-de-la-costa-gandia-d%C3%A9nia-alacant que exigeix un tren de la costa de rodalies GandiaDénia Alacant, sense connexió ferroviària des de lany 1974, al que també és poden adherir els ciutadans a títol personal aprofitant lenllaç de dalt de la pàgina web www.change.org

A més, una bona part del col·lectiu valencianista benisser assistirà aquest divendres a la concentració en el carrer La Via de Dénia cridant ben fort, VOLEM EL TREN !

PGE 2017Aprovada la Declaració Institucional de Compromís de rebuig als Pressupostos Generals de l’Estat 2017

A més, en lúltim plenari ordinari de lAjuntament de Benissa és va aprovar també a proposta nostra i per unanimitat, una Declaració Institucional de rebuig als Pressupostos Generals de lEstat del 2017.

Estos PGE 2017 plantegen una inversió en el territori valencià equivalent al 6,9% del total, quan els valencians i les valencianes representem un 11% de la població de lestat espanyol. Esta xifra representa un important descens respecte a lany anterior, quan se situava en el 8%, també per davall dels que ens correspondria, i safegeix a un seguit de greuges que ens fa parlar dinfrafinançament constant i sistemàtic almenys des de les tres últimes dècades.

El percentatge que pertoca al País Valencià en els PGE denguany suposa que cada valencià rep un total de 119 euros, quan la mitjana espanyola se situa en 185 euros i alguns territoris, com Castella-Lleó, amb 405 euros, quasi ens quadrupliquen. En el cas de les comarques alacantines, el greuge és major, ja que a penes ens toquen 97 euros per habitant.

Amb ladhesió a lAcord de Dénia i el rebuig dels PGE 2017, lAjuntament de Benissa, a proposta de Compromís, és planta una vegada més i per unanimitat, contra la marginació històrica que patim, en el que ha de ser només el principi dun final que no pot arribar fins que aquesta marginació és solucione. Per això mateix també fem una crida a la mobilització ciutadana, com és el cas de la concentració pel tren daquest divendres, ha reclamat el portaveu del grup municipal Compromís a lAjuntament de Benissa, Xavi Tro.

Arxivat en: Comunicats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *