II Festa Estellés a Benissa

II Festa EstellésEl BLOC JOVE i la Coalició COMPROMÍS de Benissa repeteixen per segon any consecutiu la Festa Estellés al nostre poble, sumant-se de nou, als homenatges i festes que arreu del País Valencià venen realitzant-se en honor a l’insigne poeta valencià Vicent Andrés Estellés des de fa uns anys.

Aquesta iniciativa s’inspira en la celebració de cada 25 de gener a Escòcia, anomenada Burns Supper, pel naixement de Robert Burns, on es canten i reciten els seus versos, això si, després de beure i menjar bé.

En eixe sentit des del col·lectius de COMPROMÍS i del BLOC JOVE de Benissa s’ha preparat una vetllada que tindrà lloc el pròxim divendres 6 de setembre a les 21:30 hores al patí de la Seu Universitària de Benissa que començara amb un sopar de cabasset a conter de cada u, excepte els cacaus, tramussos, papes, olives, cervesa, aigua, vi i mistela, que correran a càrrec de l’organització, per a passar a continuació a la lectura per tot aquell que vulga de poemes de l’autor de Burjassot intercalats amb les cançons del cantautor d’Alcoi Pau Miquel Soler que ens acompanyarà tota la nit.

En una vetllada on els nacionalistes volen canviar la prosa política habitual per la millor poesia que tenim, retrobant-nos amb el mestre de mestres Vicent Andrés Estellés en un ambient de sopar entre amics, bona companyia i valencianitat.

Recordem que esta és una iniciativa que pretén convertir Estellés en un símbol cultural que servisca de pretext per a reivindicar la nostra llengua i la nostra cultura.

Estellés va nàixer el 4 de setembre de 1922, enguany haguera complit 89 anys, per això al voltant d’esta data molts col·lectius del BLOC, el BLOC JOVE i de COMPROMÍS – com altres col·lectius i associacions d’arreu del País Valencià- organitzem des de fa uns anys aquesta festa per retre homenatge al poeta de la quotidianitat.

Arxivat en: Comunicats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *