Intervenció del nostre portaveu, Xavi Tro, en el ple d’investidura de hui

Xavi i Mari CarmeMolt bona vesprada a totes i a tots, i moltes gràcies per plenar de nou aquest saló de plens massa vegades buit i que lamentablement només es plena en contades ocasions com aquesta, enguany dos vegades, ja que excepcionalment Benissa tindrà dos plens d’investidura, un a maig del 2015 i el de hui, coincidint en una època històrica on a la ciutadania ens han cridat a votar en moltes i diferents ocasions.

Comence amb una pregunta, perquè ens trobem ací per segona vegada per triar un nou alcalde? Simplement perquè el que havia, Juan Bautista Rosselló, va dimitir el passat 19 de desembre, exactament 19 mesos després de ser triat. Eixa és l’única raó, la dimissió de l’anterior alcalde, que tal i com ja vam dir en el seu ple de comiat respectem, però que no compartíem perquè pensem que ha deixat moltes coses urgents en l’aire i per tancar, com per exemple el Pressupost Municipal per aquest any 2017 que ja hauria d’estar aprovat i en marxa i encara ni està redactat, això és senzillament intolerable, sobretot quan en l’anterior ens vam abstindre bona part de l’oposició del moment.

Per tant, des d’aquell mateix dia 19, una vegada és posa la maquinaria en marxa per triar un nou alcalde, nosaltres, des de Compromís, ja anunciem que de nou anem a intentar fer possible i pactar un govern de canvi i de progrés amb la resta de forces de l’oposició, igual com ho vam anunciar després de conèixer els resultats electorals del 24 de maig del 2015 de les últimes eleccions municipals. Nosaltres ni hem canviat un mil·límetre la nostra posició, ni l’hem modificada, ni res d’això, ja que des del principi de legislatura hem treballat per tal d’arribar a un acord necessari, sempre buscant i primant l’interès general del poble i de la ciutadania benissera per damunt d’interessos partidistes, just el que finalment pensem que s’ha aconseguit. De fet, una de les raons importants per la qual s’ha arribat finalment a un acord d’estes característiques que nosaltres pensem serà molt positiu per al present immediat i el futur de Benissa, no és ni més ni menys que l’extremada generositat de Compromís, dels seus dos regidors i de tot el col·lectiu benisser, que sempre hem volgut i hem tingut clar que havia que posar davant de tot Benissa, i a les benisseres i els benissers, per tal d’arribar a un acord necessari com el que presentem hui. Això, des de sempre nosaltres els valencianistes ho hem tingut molt clar, i se que tots els nostres votants i també els que ho van fer per altres opcions de progrés sabran reconèixer i ens agrairan en un futur immediat. Finalment és de totes i tots ja sabut que hem pogut arribar a eixe acord, un pacte en el que evidentment totes les forces polítiques hem tingut que cedir.

I perquè hem arribat a este acord? Perquè hem aprofitat esta ocasió per canviar l’equip de govern de Benissa després del buit de poder que deixava la dimissió de l’exalcalde Rosselló? Principalment perquè creguem que aquest equip de govern que hui acaba està totalment esgotat, navega a la deriva, sense energia, és incapaç de generar cap tipus d’il·lusió, ni propostes, ni iniciatives, tampoc de complir amb les que s’han aprovat als plens que han vingut des de les files de l’oposició, un bon grapat d’elles des de Compromís, patint amb frustració com el PP vivia còmodament instal·lat en comprovar com passava el temps, el dia a dia, i Benissa no avançava en cap direcció ni resolia els molts problemes que tenim actualment, moltes vegades per mirar cap a altre costat en conter d’enfrontar-se a ells. I per tant calia canviar este equip de govern, aprofitant que l’alcalde s’havia canviat per si sol. Ens calia un projecte clar i definit per al present i futur de Benissa i els seus vora 12.000 habitants, i això sincerament pensem que és el que portem endavant en aquest pacte de govern.

Per acabar voldria deixar alguns missatges a les persones que estem hui ací, en este abarrotat saló de plens, i a les moltes que també ens veuen des de casa, en definitiva a tota la ciutadania benissera.

Als meus companys del nou govern benisser, molts ànims, força, cabet i trellat per encarar els molts temes i reptes que se’ns venen per davant, sapigueu que teniu tot el recolzament i suport de Mari Carme, meu, i de la resta del col·lectiu de Compromís. Tenim molt de treball per davant, el Pla General, democratitzar i fer més transparent aquest Ajuntament, fer complir al màxim els nostres programes electorals i totes les fites que ens hem posat per davant en les nostres primeres mesures de govern, moltes d’elles a proposta nostra.

Als companys de l’oposició, del Partit Popular, molts ànims i força també, no passa res per no governar, es pot fer un gran treball des de l’altre costat, nosaltres ho hem fet, poden plantejar iniciatives i propostes des de la Junta de Govern, Comissions Informatives, des d’ací, en el ple, i des de tots els organismes on estan presents. Una bona oposició fa un govern millor, no dubten en plantejar tot allò que pensen que pot millorar la vida de les benisseres i benissers, des del nou govern benisser se’ls escoltarà i si aquestes iniciatives són possibles i viables per a Benissa no dubten que les tirarem endavant, tampoc vacil·len en fer una oposició i fiscalització contundent i rigorosa, i de pegar-nos alguncalbotquan calga. També els demane respecte, fair-play i lleialtat institucional, tal i com sempre ha sigut l’oposició de Compromís. No intenten paralitzar la gestió municipal perquè el que finalment paga eixa forma de fer política és el poble i és tremendament injusta, facen vostès una oposició responsable i constructiva, perquè el seu paper és vital també per a que entre totes i tots construïm la Benissa que volem. Al seu candidat Arturo, com a bon esportista que és, que és prenga el resultat de hui amb esportivitat, sincerament també pensem que és bo per al PP passar a l’oposició, regenerar-se i lliurar-se d’hipoteques que puga tindre actualment. L’alternança política sempre és bona, i en eixe sentit vull agrair-li la seua crida a la tranquil·litat que ha fet este matí via xarxes socials, és el que toca, un canvi d’alcaldia tranquil i un traspas de poders exemplar, en això radica la democràcia i la seua grandesa.

Als companys i companyes de la premsa i dels mitjans de la comunicació, agrairia que d’ara endavant es referireu al nou govern de Benissa, simplement com això, Govern de Benissa, que és el que som. No cal anar massa enrere en el temps, en l’anterior legislatura, fa menys de dos anys, el govern de Benissa el formava un bipartit, el PP i el PSD, i no vaig escoltar mai eixe terme, per tant, no entenc perquè ara s’ha d’utilitzar els termes bipartit, tripartit, quadripartit o el que siga, per això vos demanaria, un prec que vos faig que ens anomeneu senzillament com el que som, el nou govern de Benissa, de moment nous, ja ens farem vells, que el temps passa per a tots.

I a tota la ciutadania de Benissa, demà tornarà a eixir el sol per a tots, no ho dubteu ni un moment, i en poc temps, esperem ens visite de nou l’esperada pluja que tant ens ha fet fa uns dies. Que sapigueu que teniu les portes d’este Ajuntament totalment obertes, passeu i pregunteu tots aquells dubtes que tingueu, doneu-mos les vostres suggerències i informeu-nos de les vostres queixes i demandes. Esta és la vostra casa, la casa de totes i tots, benvinguts i benvingudes.

I per acabar el meu discurs de hui, tal com vaig fer al maig del 2015, trie de nou al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés: Allò que val és la consciència de no ser res si no sés poble, i li sume una frase celebre d’un dels molts polítics que admire, Salvador Allende: La historia es nuestra y la hacen los pueblos.

Moltes gràcies i endavant.

Arxivat en: Comunicats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *