Entrevista a Xavi Tro, candidat a l’alcaldia de Benissa per Compromís

Xavi Tro, candidat a l'alcaldia1.- Qui és Xavi Tro?

Xavi Tro és un benisser molt orgullós del seu poble i de la seua gent, una persona normal a qui li agrada passar les seues estones lliures en companyia dels seus amics, parlant d’allò, d’açò i d’allò altre. Si és possible, a l’aire lliure, ja que m’encanta el mar i la muntanya, una cosa que afortunadament tenim i podem gaudir diàriament, a més d’una bellesa incalculable, a Benissa.

2.- Què significa per a Xavi Tro la política?

Si busquem en el diccionari la definició del terme política, ens diu que és una branca de la moral que s’ocupa de l’activitat, en virtut de la qual una societat lliure, composta per persones lliures, resol els problemes que li planteja la seua convivència col·lectiva. És un quefer ordenat al bé comú, per tant, sense allunyar-nos molt d’aquesta definició, per a mi, és la manera en què tots els ciutadans podem ajudar a la nostra comunitat, en el meu cas a Benissa. En aqueix sentit la política pareix que no viu els seus millors moments, però la roïna no és la política, els roïns són els polítics corruptes i malvats que s’aprofiten i s’han aprofitat del seu càrrec per al bé propi. Parafrasejant Pepe Mújica, l’expresident d’Uruguai: Per la meua part continue somiant que val la pena lluitar perquè la gent puga viure un poc millor i amb més sentit de la igualtat.

3.- Compaginar la vida laboral i familiar des de l’oposició, sense percebre remuneració econòmica, excepte l’assistència a plens i comissions, pareix complex. Com porta vosté aquesta complexa situació? D’on trau el seu temps?

Quan algú sent i viu amb passió alguna cosa, sempre té temps per a ella, i a mi em passa això amb la meua vida política. Sóc també molt organitzat i administre molt bé el meu temps per a poder arribar a tot, encara que és veritat que tot aquest temps li’l lleves a fer altres coses, moltes vegades estar amb els que més vols, però el sacrifici val la pena quan estàs segur que estàs fent una gran labor i amb ella, ajudes a la gent que t’envolta.

4.- Primera acció que realitzaria en cas d’aconseguir l’alcaldia.

Sens dubte, la pròxima legislatura serà la de la paraula, la de la recerca d’acords i consensos i això és fantàstic, el millor que li pot passar a una societat. La meua primera acció serà, si sóc el pròxim alcalde de Benissa, reunir-me amb la resta de partits polítics amb representació per a arribar a acords sempre en positiu, amb tots els empleats públics de l’Ajuntament de Benissa i Benissa Impuls, de totes les seues àrees, perquè totes són vitals; treballadors d’una excel·lent validesa i que són el motor del nostre consistori, i amb els empresaris, comerciants i professionals autònoms de Benissa, que són els que generen riquesa i llocs de treball, per a dir-los que ací està el seu alcalde, que poden comptar amb mi per a tot el que faça falta i que aquesta maleïda crisi que s’està encruelint amb alguns dels nostres familiars i amics, que ho estan passant malament, la passarem i seguirem avant. Vull ser l’alcalde que està al costat de la gent i de les persones de veritat, amb la porta del despatx sempre oberta i disposat a parlar amb tots els benissers. I tot això a partir de la setmana que ve, no hi ha temps a perdre i cal posar-se a treballar ja mateix, Benissa i els seus ciutadans es mereixen això i més.

5.- De tot el seu programa electoral, quina creu vosté que és la proposta “estrela” que porta el seu partit.

La de la transparència, les parets de l’Ajuntament han de ser de cristall i estar molt netes perquè es veja tot el que passa en el seu interior. El ciutadà que paga els seus impostos té dret, lògicament, a saber on va destinat fins a l’últim cèntim de tot el que ha pagat al cap de l’any; en aqueix sentit, si governa Compromís, cada benisser sabrà a primers d’any tot el que s’ha pagat i s’ha destinat per mitjà del portal de transparència que farem. Amb Compromís s’ha acabat de prendre les decisions en despatxos tancats i entre dos o tres, les decisions importants, com per exemple, la redacció i aprovació del nou Pla General serà cosa de tots aquells benissers que vulguen participar i dissenyar la Benissa del present i del futur, la Benissa de tots.

6.- Sabria dir-nos quina és la principal queixa dels ciutadans de l’actual política municipal i quins canvis esperen en el cas que vosté governara.

En un poble com el nostre, on una mitjana de 900 persones estan i han estat sense ocupació durant aquesta legislatura que està a punt de finalitzar, no és molt difícil saber quina és la principal queixa dels ciutadans de Benissa; hi ha moltes persones que volen treballar i no poden, algunes han desistit i se n’han anat a altres països, altres continuen buscant treball i no el troben. Aquesta crisi s’ha encruelit especialment amb els més jóvens, les dones i les persones de més de 45 anys. Cal ajudar-los, no podem mirar cap a un altre costat i ni Compromís ni jo anem a fer-ho, la nostra prioritat són les persones.

7.- En cas de governar vosté s’ha compromés que la participació ciutadana es tindrà en compte, però diga’ns exactament en què consisteix aquesta participació.

Perquè hi haja participació ciutadana, la nostra societat s’ha de dotar d’instruments i ferramentes perquè aquesta participació siga possible, el Partit Popular de Juan Bautista Rosselló les ha destruïdes en aquesta legislatura, com és el cas de l’Agenda Local XXI. Nosaltres proposem recuperar-la i posar-la en marxa una altra vegada, a més, proposem crear el Consell Ciutadà per a també implicar cada dia més als ciutadans en la gestió del nostre municipi. Per a Compromís la democràcia no és demanar el vot cada 4 anys, sinó que els ciutadans formen part de manera activa en la vida política benissera durant tota la legislatura.

8.- En matèria turística – el nostre principal motor econòmic – quines accions duria a terme?

Benissa té un patrimoni natural, històric, cultural i de sabors i olors (i la millor gent del món) per explotar del tot encara, tenim unes cales de somni, serres, muntanyes precioses; un centre històric perfectament conservat amb molt per oferir i uns bars i restaurants on aquell que va, sens dubte repeteix. Tenim els millors ingredients per a fer un fantàstic “putxero de polp” però encara falta donar-nos a conéixer més i millor. “No sols de Fitur viu l’home”, per la nostra part, i és només un exemple, ja fa temps que diem que fa falta obrir l’alberg del Convent dels Pares Franciscans com un Youth Hostel, restaurat des de fa uns anys amb diners públics i que mai s’ha arribat a obrir, d’aquesta manera molts jóvens d’Europa ens coneixerien i amb això, totes les seues famílies i amics. A més la inversió ja està feta, en continuar tancat és com tirar els diners, cosa en què és especialista el govern actual.

9.- En l’àmbit local, i fins i tot comarcal, serà Compromís la sorpresa en aquestes eleccions?

Estic segur d’això, Compromís ha demostrat que pot gestionar perfectament i així ho ha fet en municipis de la comarca com Xaló, Senija, Pedreguer, Benidoleig o Benigembla, on estic segur que renovarem novament les alcaldies i algunes més que aconseguirem a partir de diumenge que ve. Tindrem un grup municipal a Benissa potent, igual que en les Corts Valencianes, a més tindrem un diputat de la comarca, Josep Nadal de Pego i una presidenta de la Generalitat que és la preferida per la majoria dels valencians, la qual cosa significa que tindrem un Consell al costat de Benissa i una Benissa al costat del Consell. A més amb el vot local que és el que es computa per a les diputacions on personatges com Rus, Fabra o Ripoll gestionen 800 milions de diners públics a l’any (em pose a tremolar només de pensar-ho) també tirarem al PP de les tres diputacions, inclosa la d’Alacant, per això és important votar igualment a Compromís en les eleccions municipals i autonòmiques, només el nostre vot pot portar al PP a l’oposició, som l’autèntic vot del canvi.

10.- Diumenge que ve són les eleccions, aprofite i demane el vot.

El pròxim 24 de maig les benisseres i els benissers tenen la possibilitat de triar entre el futur i el passat, triar entre un partit caduc i caducat com és el PP, sense idees i sense projectes, podrit des de dins per la corrupció o triar una nova força política com és Compromís amb idees i projectes nous, amb noves maneres de fer política i amb un equip preparat per al repte de governar la Benissa del futur, per això demane als ciutadans que voten per a deixar arrere ja una història que dura massa i que òmpliguen les urnes d’il·lusió i somriures amb el logo de Compromís perquè siga el pròxim alcalde de Benissa i Mònica Oltra la pròxima presidenta de la Generalitat.

Arxivat en: Opinió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *