Donar veu als que no tenen veu, per Xavi Tro

Com ja sabeu l’any 2019 és any electoral, el pròxim 28 d’abril, el dia de la Puríssima Xiqueta, les benisseres i els benissers estem cridats a les urnes per triar els nostres representants a les Corts Valencianes, al Congrés i al Senat, evidentment vos demane el vot a l’única força valencianista present en aquestos tres parlaments, Compromís.

A més, a Benissa estem de ple immersos en la pròxima campanya electoral i en la pròxima cita amb les urnes, en aquest cas per triar els representants municipals, i per tant a la Diputació d’Alacant, i al Parlament Europeu, en les eleccions del pròxim 26 de maig i ja haurà temps per a que vos demane el vot també per a la nostra candidatura municipal i per a Europa.

Enguany, preparant amb la resta de companyes i companys la candidatura municipal de Compromís hem patit una situació molt injusta i molt desagradable que vull contar perquè cal que és conega i sobretot perquè cal treballar per a que no és torne a repetir. El cas al que en referisc és el de Meriem, una jove benissera de 24 anys que viu a Benissa des de l’any 2003. Meriem va nàixer a Oued Zem (Marroc), però junt amb els seus pares va vindre al nostre poble a començar una nova vida, va estudiar primer al col·legi Manuel Bru, després a l’IES Josep Iborra i posteriorment a la Universitat d’Alacant, a dia de hui ja és mestra de primària, especialitzada en Psicologia Terapèutica, amb un màster com a orientadora. Però lamentablement, després de tants anys ací, Meriem no pot figurar en la candidatura municipal de Compromís Benissa i el que és pitjor de tot, ni ella, ni tampoc els seus pares poden triar a les benisseres i els benissers que van a governar el nostre municipi, el seu poble, un dèficit democràtic que cal canviar a la major brevetat possible.

Personalment en dol molt que una jove benissera com ella, molt preparada acadèmicament, amb gran interès per millorar el nostre poble i enriquir la nostra societat no puga participar del que deuria de ser una festa, la de la democràcia, a la que evidentment no s’ha convidat a tota la ciutadania, per això, jo mateix, continue amb un compromís ferm per fer-ho en el seu nom i el de tantes i tants més i per a continuar donant veu als que no la tenen, en aquest cas, un important col·lectiu de gent que fa anys i per moltes i diferents raons va decidir vindre a viure a Benissa procedent dels cinc continents i que està privat dels seus drets elementals i més bàsics, en aquest el del sufragi, el dret polític i constitucional que tenim, ara ja sabem que no tota la ciutadania, a votar i escollir directament o de manera indirecta, els nostres càrrecs públics, ja siga de manera activa o passiva. Així i tot, moltes gràcies pel teu compromís Meriem i per el de tantes i tants benissers i benisseres que lamentablement és queden fora de nou en aquest any electoral del 2019.

Afortunadament, encara que a vegades massa lentament, la societat avança i estic segur que podré votar-te en les pròximes eleccions municipals.

Arxivat en: Moviments Socials, Opinió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *